Sportski spomenar

Gost je publicista i nekadašnji bokser Nikola Apostolović koji je napisao monografiju “Istorija bokserskog kluba Radnički Beograd 1920-2018”. Prikupio je i objavio niz zanimljivih podataka.

Bićete u prilici da čujete ko je doneo prve bokserske rukavice u Srbiju. O mečevima pre stotinak godina održavanim u kafanama, bioskopskim salama, ili na prikolicama kamiona na Trgu republike u Beogradu neposredno posle Drugog svetskog rata.

O poznatim bokserima i trenerima Radničkog koji je prvi meč imao 26. januara 1928. sa ekipom Vožd Karađorđe Apostolović je zabeležio niz dogodovština koje odslikavaju život kluba sa Crvenog krsta, kao i priču o glumcu Mihajlu Janketiću koji je pripremajući se za ulogu Ljube Vrapčeta u pozorišnoj predstavi Kad su cvetale tikve, čak 9 meseci trenirao boks.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd 1 od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво