Novosti dana

U Nišu je otvoren novi proizvodni pogon nemačke kompanije "Leoni" koji  treba da obezbedi posao za hiljadu 125 radnika. Posle Niša, Leoni planira da otvori i novu fabriku u Kraljevu, četvrtu u Srbiji, pa će taj proizvođač kablova za auto-industriju imati najviše zaposlenih u našoj zemlji - više od 11 hiljada. Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da za nišavski, pirotski, toplički, jablanički i pčinjski okrug - mora da se uradi mnogo stvari."Mnogo smo fabrika doveli, ali nije dovoljno, mora da ih bude još više", poručio je predsednik Vučić.

Predsednik Evropskog Saveta Donald Tusk po podne stiže u Beograd u okviru turneje po Zapadnom Balkanu. Tusk će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Očekuje se da teme budu odnosi Evropske unije i Srbije, evrointegracije, regionalna saradnja i investicije.

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da najava recipročnih mera prema Hrvatskoj zbog zabrane ulaska ministru Aleksandru Vulinu u tu zemlju znači da će Srbija uzvratiti istom merom, ali nije precizirao na koga će se te mere odnositi. On je potvrdio da će se o tome raspravljati sutra na sednici Vlade.

Skupština Srbije počela je raspravu o izmenama zakona o vojno-bezbednosnim službama. Jedno od predloženih rešenja je i davanje diskrecionog prava direktoru Bezbednosno-informativne agencije da zapošljava bez konkursa, ali uz saglasnost Vlade.

Urednik emisije - Nataša Raketi

ćUrednik vesti - Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи