Moja knjiga

Vajarka Jovana Tucović govori o tome zašto voli knjigu ''Šlem užasa'' savremenog ruskog autora Viktora Peljevina. Knjiga ''Šlem užasa'' je neobično i provokativno delo, u kojem je priča o lavirintu, priča o Minotauru, Tezeju i Arijadni, ispričana kroz formu četovanja na internetu. Ovako postavljena priča u vezu dovodi tradicionalne mitove i savremeni životni trenutak.

U ovom, ali i u ostalim delima ovog pisca prepliću se ruski i univerzalni sadržaji, sadašnje i vanvremeno, realno i virtuelno. Viktor Peljevin je autor sklon oneobičavanju sveta o kojem govori, kao i ironičnom preispitivanju okoštalih stavova. Uticaj postmodernizma, sklonost ka humoru, parodiji i grotesci, spajanje ezoteričkih tradicija i naučne fantastike - neke su od odlika njegove književnosti.

Jovana Tucović je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Odseku za vajarstvo. Master studije završava u Italiji. Imala je dve samostalne i više grupnih izložbi.

Naša sagovornica priča o tome šta joj je u knjizi ''Šlem užasa'' bilo najzanimljivije, a govori i o tome šta joj kao umetniku znače susreti sa knjigama, pa i sa knjigom Viktora Peljevina.

Autor i voditelj emisije: Vojislav Karanović

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво