Uhvati dan

06:03 Jutarnji dnevnik, 06:35 Dogodilo se na današnji dan, 07:00 Vesti, 07:05 Dobro jutro deco, 08:00 Vesti, 08:10 Srpski na srpskom, 08:45 Kamenčići u cipeli

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Sa prošlogodišnjih 233 miliona dolara malina je najznačajniji srpski izvozni proizvod kada je voće u pitanju, kao i godinama unazad. Najveće srpsko malinogorje je u Zlatiborskom okrugu. Manje od dva meseca pre berbe voća koje je u Srbiji zasađeno na više od 20.000 hektara, vreme je prolećnih radova. Više u priči Slavice Jovanović.

Iako je novo postrojenje za prečišćavanje vode u Valjevu počelo da radi pre dvadeset dve godine, stara fabrika, izgrađena 1958. godine, ostala je sve vreme da funkcioniše kao deo sistema za vodosnebdevanje Valjeva i okolnih sela. U nju ništa nije ulagano od 1987. godine, pa je revitalizacija bila neophodna zbog gubitaka u sirovoj vodi. JKP „Vodovod" u taj posao ulaže 6 i po miliona dinara. O radovima javlja Slađana Vasiljević.

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima grada Vranja organizuje akciju „Parkiraj pravilno - parkiraj bezbedno". Akcija se sprovodi sa ciljem da se opomenu vozači koji svoja vozila nepravilno parkiraju na centralnim gradskim ulicama. Realizacija je počela postavljanjem bilborda u samom centru grada sa fotografijama najgrubljeg kršenja pravila saobraćaja prilikom parkiranja. Više detalja o akcij čućemo od koleginice Danijele Manić Stojiljković.

Kako bi promovisali hemiju kao nastavni predmet, na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Novosadskog univerziteta, organizovana je jednonedeljna akcija „Mali-veliki hemičari" namenjena đacima osnovnih škola kako bi hemiju otkrili u punom sjaju i možda je, jednog dana, izabrali kao predmet na fakultetu. O sadržaju i rezultatima te akcije javlja naša Bojana Karavidić. 

U Smederevu se održavaju 35. ,,Nušićevi dani''. Zvanični program festivala pozorišne umetnosti počeo je juče i trajaće do subote, kada će biti uručene nagrade ovogodišnjim laureatima. O Festivalu razgovaramo sa Markom Cvetkovićem iz Centra za kulturu Smederevo. 

Sa vama - Marko Milojević.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи