Novosti dana

Kristijan Stošić, član AK "Vranjski maratonci" i Nora Trklja iz Crvene zvezde pobednici su 31. Beogradskog maratona. Drugo i treće mesto u muškoj konkurenciji osvojili su srpski maratonci Miloš Dajević i Nenad Milosavljević, a u ženskoj drugo mesto osvojila je Kendis Kol iz Južne Afrike, a treće Biljana Bursać iz Srbije. Učestvovalo rekordnih 7.300 trkača iz 70 država. Mateja Matošević iz Hrvatske i Dario Ivanovski iz Makedonije pobednici polumaratonske trke. Više od 20.000 ljudi učestvovalo u Trci zadovoljstva na pet kilometara.

Ako skupština u Prištini usvoji platformu u kojoj se predviđa da se razgovori sa Beogradom završe međusobnim priznavanjem  tzv. države Kosovo i pominje stolica u UN, Beograd će to, kako pišu "Novosti", tretirati kao jednostrani prekid dijaloga i "više neće sedati za sto". Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da ga potezi Prištine ne iznenađuju i dodaje da je to pitanje za posrednike u dijalogu. Đurić pita i kako može da se pregovara ako se unapred odredi ishod pregovora.

Srpsko narodno vijeće i Savez antifašista i antifašističkih boraca, kod Kamenog cveta u Jasenovcu, održavaju komemorativni skup u znak sećanja na žrtve ustaškog logora.

Severna Koreja prekida sve nuklearne probe, a poligoni za testiranje nuklearnih bombi biće zatvoreni. Odluku je doneo severnokorejski lider Kim Džong Un. Američki predsednik Donald Tramp na tviteru je napisao da su to veoma dobre vesti za Severnu Koreju i svet. Iz Moskve poručuju da Sjedinjene Američke Države treba da preduzmu uzvratne mere nakon što je Severna Koreja obustavila nuklearna testiranja.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи