Noćni program - Putovanje do ugla

Naš gost je Marko Grba Singh, filmski reditelj. Razgovaramo o Markovim filmovima i putovanjima, o dokufikciji i muzici, o otkrivanju zanimljivih priča i uglova širom sveta.

"Zvezde Gaomeigua" su kratki dokufikcioni film koji je Marko Grba Singh snimio 2017. u Junanu, u Kini, u okviru projekta „Looking China". Taj film, u kome se prepliću dokumentarno i igrano, mitovi i stvarnost, doneo je Marku nagradu za najinovativniji kratki film na festivalu "Visions du Réel" u Nionu (Švajcarska) 2017, a zatim i nagradu za najbolju režiju na 65. Martovskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma 2018. Njegov kratki film „If I Had It My Way I Would Never Leave" prikazan je na Filmskom festivalu u Kanu 2017, u selekciji ACID. Film „Abdul i Hamza" svetsku premijeru imao je na Međunarodnom filmskom festivalu u Marseju 2015, gde je dobio specijalno priznanje u kategoriji Prvi film, a zatim je prikazivan u nekoliko alternativnih bioskopa po Evropi - u Cirihu, Barseloni, Briselu. Kratki dokumentarni filmovi „At Least We've Met" i „Pale" imali su svoju svetsku premijeru takođe na festivalu "Visions du Réel" 2012. i 2013, a prikazani su i na preko 40 festivala na četiri kontinenta. Marko je bio član studentskog žirija na Filmskom festivalu u San Sebastjanu (Španija) 2016. i umetnički je direktor Međunarodnog festivala dokumentarnog filma "Beldocs".

Urednica i voditeljka emisije: Hana Gadomski
Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво