Novosti dana

Srbija šalje poruku stabilne i sigurne zemlje na Balkanu, saopšteno je  u Vašingtonu na sastanku ministra finansija Dušana Vujovića sa potpredsednikom Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Sirilom Milerom. Na sastanaku, koji je održanom u okviru prolećnog zasedanja Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, pohvaljen je uspeh u sprovođenju i završetku trogodišnjeg stendbaj aranžmana iz predostrožnosti koji je Vlada Srbije početkom 2015. zaključila sa MMF-om.

Miler ocenjuje da je Srbija ostvarila posebne rezultate u domenu makro monetarne stabilizacije i fiskalne konsolidacije, te da je optimista u odnosu na pravac kojim se ide. Ministar Vujović je rekao da Srbija planira da istraje u svim započetim reformama i nastavi putem dinamičnog privrednog rasta i stabilne makroekonomske situacije. Vujović i Miler potpisali su i tri dokumenta - ugovor o donaciji i dva sporazuma o savetodavnim uslugama uz naknadu.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je kako policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima. Prema njegovim rečima, više političkih organizacija najavilo je moguće skupove u Hrtkovcima, ali Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana. Ministar je rekao da građani mogu da budu potpuno mirni i spokojni. Poslanici, kako je rekao, mišljenja mogu da izražavaju u Skupštini i, na zakonom predviđen način, sučeljavaju svoja mišljenja.

Predsednica parlamenta Maja Gojković izjavila je da nema načina da kazni poslanika radikala Vojislava Šešelja za nešto što je radio ispred parlamenta niti, kako je rekla, ima neki dokaz za to. Istakla je da joj je žao što je došlo do prekida razgovora sa hrvatskom parlamentarnom delegacijom. Maja Gojkovi  je podsetila da predsednik Srbije, u februaru, nije prekinuo posetu Zagrebu, kada ga je na Markovom trgu, zaskočio poslanik HDZ-a Miroljub Bulj. Kaže da  ni taj poslanik, nije kažnjen.

Učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru iz Beograda osvojili su šest medalja na 3. Međunarodnom baletskom takmičenju u Atini, koje je održano od 9. do 15. aprila. Tri zlatne, jedna srebrna i dve bronzane medalje otvorile su vrata laureatima za seminare, master klasove i dalje usavršavanje u inostranstvu, a ponude stižu iz Kine, Francuske, Italije i Nemačke. Srbiju su predstavljali igrači od osam do 22 godine.

U centru pažnje sportske javnosti je sutrašnji 31-vi Beogradski maraton. Za sada je prijavljeno 6 hiljada 900 učesnika iz 70 zemalja. Promoter će biti legendarni maratonac Halid Hanuči, a organizatori najavljuju pravi spektal uz trubače i bubnjare.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Irena Jelovac

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи