Romano Them

U večerašnjem Svetu Roma nastavljamo razgovor sa Ljuanom Kokom, koji otkriva sadržaj Bukvara za drugi razred osnovne škole za predmet Romski jezik sa elementima nacionalne kulture. Bukvar je štampan u Zavodu za udžbenike kao deo aktivnosti projekta Uvođenje romskog jezika sa elementima nacionalne kulture, koji je finansijski podžala Delegacija Evopske unije u Srbiji, a autori su dr Rajko Đurić p Ljuan Koko. Bukvar, kao i ostali udžbenici koji su nastali u okviru projekta, sačinjeni su u skladu sa Nastavnim planom i programom za predmet Romski jezik sa elementima nacionalne kulture koji je odobrio i usvojio Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

U drugom delu emisije govorimo o načinima da se pooštre kazne evropskim političarima koji u svojim nastupima koriste govor mržnje prema Romima, migrantima i drugim ugroženim manjinama. Tim povodom gošća Sveta Roma je Soraja Post poslanica u evropskom Parlamentu.

Emisiju vode Una Beriša i Gordana Nešović.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи