Novosti dana

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini boraviće u Beogradu u okviru turneje po Zapadnom Balkanu. Ona će se sastati sa predstavnicima vlasti i civilnog društva kako bi razmotrili Izveštaj o Srbiji koji je predstavila Evropska komisija. Predsednik Aleksandar Vučić od šefice evropske diplomatije očekuje ohrabrenje, ali i teške razgovore o Kosovu i Metohiji.

U Zvečanu se održava sastanak odbornika svih deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji. Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština predstaviće svoje nadležnosti koje proističu iz Briselskog sporazuma.

Predsednik Kube Raul Kastro danas će napustiti mesto šefa države. Kubanska Narodna skupština izabrala je njegovog naslednika. To je dosadašnji prvi potpredsednik Migel Dijas Kanel, 57-godišnji inženjer, koji se zalaže za modernizaciju ostrva. Prvi put od 1959. godine, Kubu neće voditi neko iz porodice Kastro.

Od 120 gradova i opština koje su se prijavile za korišćenje sredstava iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave, njih 59 dobiće 320 miliona dinara za prioritetne projekte. Ugovore o prenosu sredstava je sa predstavnicima opština i gradova potpisao ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

U Novom Sadu počinju 38. Muzičke svečanosti. Otvoriće ih Beogradska filharmonija. Trajaće do 29. aprila.

Novak Đoković igra u osmini finala teniskog Masters turnira u Monte Karlu protiv Austrijanca Dominika Tima.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи