Novosti dana

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je, na pres-konferenciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da se u Briselu vode važni razgovori, te da Srbija igra ključnu ulogu i što se tiče Kosova i što se tiče Bosne i Hercegovine. Srbija će dati sve od sebe da se izbegnu bilo kakvi sukobi na Balkanu, rekao je Vučić.

Premijerka Ana Brnabić boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Velikoj Britaniji, gde će razgovarati sa potencijalnim investitorima, zainteresovanim za ulaganje u Srbiju. Brnabićeva će se sastati i sa predstavnicima kompanija koje su već prisutne na našem tržištu, kao i sa predstavnicima Srpskog siti kluba iz Londona, neprofitne organizacije koja okuplja srpske profesionalce koji žive i rade u Velikoj Britaniji.

Ceo svet je u iščekivanju - da li će Amerika, zajedno sa Britanijom i Franuskom, da započne vojne udare na Siriju. Iako se pre 24 časa činilo da će biti pređena ta crvena linija, velike sile ublažuju zapaljivu retoriku u vezi sa spekulacijama o mogućim raketnim napadima na Siriju i situacijom koja je nastala nakon navodne upotrebe hemijskog oružja u sirijskom gradu Dumi. Donald Tramp sastao se sa timom za Nacionalnu bezbednost, ali nije doneo konačnu odluku o mogućim napadima. U razgovoru sa Terezom Mej dogovorena bliska saradnja oko odgovora Siriji. 

Urednik i voditelj: Nataša Raketić

Urednik vesti: Nenad Selaković

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво