Vreme sporta i razonode

Ovo izdanje porodičnog magazina Radio Beograda 1 traje duže nego što je to uobičajeno. Sa stadiona Rajko Mitić, prenosimo 157. večiti derbi između fudbalera Crvene zvezde i Partizana. Utakmica počinje u 18.30 časova, to je prvi susret plej- ofa Super lige Srbije, ulog je ogroman za obe ekipe, koje - to se od njih uvek očekivalo- imaju aspiracije ka šampionskoj tituli. Reporteri sa našeg najvećeg fudbalskog objekta biće Vlade Radičević i Milan Bigović.

U goste nam dolaze odbojkašice Vizure, koje su furiozno, u poslednjem meču za samo 74 minuta, savladale Crvenu zvezdu u finalu plej- ofa i tako osvojile još jednu šampionsku titulu. To je peti šampionski trofej u nizu ekipe koju je ove sezone s klupe vodio trener Dejan Desnica i koja je svoje utakmice igrala na parketu dvorane u Rumi. Igračice i u našem studiju predvodi Slađana Erić, koja je u svojoj bogatoj karijeri osvojila čak 12 titula prvaka i 29 medalja. Dolaze nam, dabome i mlađe snage, koje su podjednako zaslužne za novi pehar, one su istinska budućnost srpske odbojke.

Sa nama će se ovog popodneva družiti i Mirela Tenkov, `laka haubica` ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda i reprezentacije Srbije. Vođa navale crveno- belih devojaka u ovoj sezoni posebno je bila golgeterski raspoložena i, za divno čudo i mimo običaja u našem sportu, kaže da i ne pomišlja da ode sa Autokomande. Devojka iz Pakraca upravo ostvaruje svoje sportske snove, na radost navijača Zvezde, kluba za koga i sama navija od ranog detinjstva.

Grupa E- Play ima potpuno novi album `Sloboda` i, prvi put u svojoj biografiji, jedan angažovani spot, za pesmu `Šamarčina`, u kome su jasno izneti stavovi članova benda o nasilju nad ženama. To je, inače, treći video zapis sa ovog diskografskog ostvarenja, iza koga stoji produkcija `Long Plej`. Maja Cvetković podeliće s nama radost zbog novog albuma i jednog lepog priznanja koga je pre neki dan dobila u Kragujevcu, naravno- uz premijerno izvođenje `Šamarčine` i još jedne `taze` pesme.

Iz muzičkog sveta, družićemo se i sa članovima grupe Plutonija, koja takođe ima novi spot i novu verziju balade `Sanjam`. Predstavićemo i novu solistkinju ovog sastava, Karolinu Ninu Avramović, koja je unela `svežu krv` u postavu. Biće tu, dabome, i lider benda Zlatko Bokun, inače specijalista opšte hirurgije i instruktor laparaskopske hirurgije u KBC Zvezdara, u ovom slučaju kao provereni doktor za muzička pitanja.

Predsednik Kluba ljubitelja igračaka, doktor stomatologije Miroslav Žunjić najavljuje sutrašnju, 63. po redu Berzu igračaka. Nacionalni šampionat u moto krosu održava se danas i sutra u Globaru kraj Kruševca. Sportsko društvo Radnički sa Crvenog krsta 20. aprila obeležava 98 godina postojanja. `Mrnjau vikend`, namenjen ljubiteljima mačaka, sutra je u Domu omladine Beograda. Raspisan je konkurs za ovogodišnju Gitarijadu u Kuršumliji. O novom talasu popularnosti strip junaka Gaše šeprtlje, koja se ogleda kroz igrani film i predstojeći `Gašin sabor`, govori nam stručnjak za ovu vrstu umetnosti Pavle Zelić. U Požarevcu se od 19. aprila održava Međunarodno takmičenja drvenih duvača, a u Nišu je u toku 15. Međunarodno takmičenje mladih pijanista, od 7 do 27 godina. Najavljujemo i novosadske muzičke svečanosti `NOMUS`, sportsko- rekreativnu priredbu `Pešačimo u prirodi- Jegrička`, koja se održava u Temerinu, kao i manifestaciju `Dani vodeničara i pomeljara`, u Bistrici kraj Petrovca na Mlavi.

Danas i sutra u Sportskom centru u Šumicama održava se nacionalno takmičenje u šišanju pasa.Nadmetanje organizuje Udruženje grumera Srbije. Manjifiko sutra ima koncert u Belekspo centru, Frajle takođe u svom Novom Sadu 19. aprila, a Sanja di Rio bend naredne subote na Trgu Republike, u okviru Beogradskog maratona.Veliki Record Store Day održava se 21. aprila, u Dorćol placu dan pre toga novo izvođenje muzičkog performansa Da i Re, telo kaoinstrument. Pred nama je i festival Kuhinje sveta, dok će mlada violinistkinja srpskog porekla iz Otave Marija Krstić održati solistički koncert u Gvarenirujusu. Pijanistkinja, kompozitor i solistkinja Ana Stefanović ima veče autorske muzike 18. aprila u Domu kulture Studentski grad.

Rediteljka Ana Grigorović debitovala je u nacionalnom teatru režijom novog izvođenja Lorkine tročinke `Dom Bernarde Albe`. U Šabačkom pozorištu premijerno je izveden komad `Kakav kupleraj`, Ežena Joneska. `Balkanski tužbalica` je projekat koji se bavi problemom nestalih ljudi na Balkanu, na teritoriji bivše Jugoslavije devedesetih godina- o predstavi govori reditelj Stevan Bodroža. Narodni muzej u Nišu otvorio je stalnu postavku posvećenu Stevanu Sremcu i Branku Miljkoviću, o kojoj govori kustos Jovan Mladenović. Izložbom `Pad čoveka`, 19. aprila predstaviće se umetnica Kristina Pirković, Ljiljana Stojanović još nekoliko dana izlaže u `Galeriji 73` na Banovom brdu, dok je sinoć u Grockoj otvorena izložba crteža `Buvlja pijaca`, Jovane Marjanović.

Vitez kulinarstva Milijan Stojanić i za ovu subotu pripremio je zanimljiv gastronomski recept, za ljubitelje dobrog zalogaja, ali i zdrave hrane. Podelićemo i niz ulaznica za kulturne manifestacije našim poštovanim slušaocima, zahvaljujući dugogodišnjim saradnicima iz Doma omladine Beograda i `Akademije 28`. Pratićemo i sve aktuelnosti iz sveta koji nas okružuje, iz oblasti sporta, javnog, kulturnog i umetničkog života.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи