Novosti dana

U Kragujevcu je polaganjem kamena temeljca počela gradnja industrijskog kompleksa "Sobovica - Lužnice. Za ljude u Šumadiji danas počinje drugačija i neuporedivo bolja budućnost, jer je u srce Šumadije došao Simens - ponos nemačke industrije, poručio je predsednik Aleksandar Vučić. Početak izgradnje tehnološkog kompleksa "Maind park Milanović" otvara, istakao je predsednik Vučić, predstavlja i novu stranicu u privrednom razvoju Kragujevca, Šumadije i cele Srbije.

 Britanska vojska naložila je svojim podmornicama da se pripreme i pokrenu ka dometu za raketni udar na Siriju. Dok iz Nemačke stiže poruka da neće učestvovati u eventualnim vazdušnim napadima na Siriju, britanska premijerka Tereza Mej i francuski predsednik Emanuel Makron, još nisu odlučili da li će i kako podržati vojnu akciju u Siriji. Američki predsednik Donald Tramp u međuvremenu je putem interneta poručio da nikada nije rekao da će doći do napada na Siriju.

Prosveta u Srbiji reorganizuje se tako da mladi koji izlaze iz škola mogu da odgovore na aktuelne kadrovske potrebe privrede, ali i na izazove koji u preduzeća stižu sa novim tehnologijama poručila je premijerka Ana Brnabić. Prema njenim rečima država planira da postepeno modernizuju sve nivoe obrazovanja. Prvi dobri rezultati već se vide u srednjim stručnim školama koje su pre pet godina u saradnji sa domaćim firmama uvele programe dualnog obrazovanja.

U Domu Vojske Srbije u Beogradu počinje 17-ti Prolećni festival zdravlja. Posetioci će danas i sutra bez zdravstvene knjižice i čekanja moći da provere zdravlje i posavetuju se sa lekarima.
Festival je otvoren od 10 do 20 časova, a ulaz je besplatan.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nenad Selaković.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво