Nedeljom za selo

Vojvođanski ratari, koji zbog vode na njivama uglavnom još nisu počeli setvu, nadaju se da je kišni početak proleća dobar znak da će godina biti plodna. Stručnjaci kažu da nema razloga da se žuri sa setvom i da treba sačekati da temperatura zemljišta bude najmanje 10 stepeni.

Našim poljoprivrednicima na Kosovu i Metohiji potrebna je pomoć kako bi opstali i osigurali egzistenciju za svoje porodice. Zbog toga je Ministarstvo poljoprivrede formiralo radnu grupu koja će se pobrinuti da poljoprivredni proizvođači u Pokrajini dobiju ono što im je najpotrebnije.

Indijska firma Tafe kupila je IMT u kome bi već od sledeće godine trebalo da počne proizvodnja traktora. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da će za početak biti zaposleno oko 800 radnika, a godišnje će se proizvoditi 5 hiljada traktora.

U Rasinskom okrugu nekada se proizvodilo skoro 50 miliona sadnica, a danas između 10 i 12 miliona. O problemima koji prate tu proizvodnju razgovarali smo sa Miloradom Pantićem, vlasnikom rasadnika u Milutovcu kod Trstenika.

U emisiji ćemo vam predstaviti i mladi par Svetlanu Civić i Nemanju Zdravkovića koji, posle završetka studija, u selu Veliki Šiljegovac unapređuju porodični rasadnik. Tamo su pronašli mir i zadovoljstvo.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара