U središtu pažnje

U središtu pažnje 128. zasedanje Evropskog odbora regiona. Predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti država članica Evropske unije pozdravili su pojačano angažovanje Evropske komisije u regionu Zapadnog Balkana. U preporukama odbora navodi se da rezultat politike proširenja mora da bude jača i stabilnija Evropska unija.

Šta su zaključci ovogodšnjeg zasedanja Evropskog odbora regiona? Zašto je reforma lokalne administracije ključna za evropske integracije regiona Zapadnog Balkana? Koji su dobri primeri iz našeg susedstva? Kako se konkuriše i kako se koriste evropski fondovi?

Gost u studiju je predsednica ekonomskog foruma Evropskog pokreta u Srbiji Gordana Lazarević. Za naš radio govore i predsednik Evropskog odbora regiona Frank Šojsberger, predstavnik Zajedničkog savetodavnog odbora Valter Flego, gradonačelnik Pirana Piter Bosman, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, član radne grupe za Zapadni Balkan Nikola Dobroslavić, gradonačelinica Trbovlja Jasna Gabrič, član predsedništva odbora regiona i načelnik opštine Vidovec Bruno Hranić.

Emisiju uređuje i vodi Nevena Kostadinović.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]