Novosti dana

Bivši katalonski lider Karles Pudždemon pritvoren je na teritoriji Nemačke po međunarodnom nalogu za hapšenje koji su izdale španske vlasti, potvrdio je njegov advokat, a prenosi Rojters. Pudždemon je prethodno bio u Finskoj. Tu zemlju napustio je u petak, pošto je Madrid izdao međunarodni nalog za hapšenje. U Španiji mu preti i do 25 godina zatvora za pobunu i podsticanje na pobunu tokom prošlogodišnjeg referenduma o nezavisnosti Katalonije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će rekonstrukcija Vlade biti završena za oko mesec dana, i da konačnu reč o tome mogu da daju jedino premijerka Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić. On je u intervjuu za "Kurir" rekao da ga mesto premijera ne zanima, kao ni da ga, ukoliko bi se Vučić povukao sa mesta predsednika Srpske napredne stranke, ne bi interesovao ni položaj lidera naprednjaka. Napomenuo je da veruje u odluke premijerke i da je kao član Vlade podržava u donošenju svih reformskih odluka.

Građani Smederevske Palanke biraju odbornike za novi sastav Skupštine opštine. Nadmeće se sedam lista stranaka i koalicija, a bira se 49 odbornika. Pravo glasa na vanrednim lokalnim izborima ima oko 42 hiljade birača.

U 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije nastavljena je akcija besplatnih preventivnih pregleda koju organizuje Ministarstvo zdravlja. Do 16 časova na preglede mogu doći svi zainteresovani, i oni koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu. Građani mogu da obave ultrazvuk abdomena, preventivne ginekološke preglede i preglede mladeža. Ovo je sedma akcija besplatnih pregleda.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nebojša Nikolić
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво