Zabavnik

Viršle. Preteče Meka, hamburgera, banjalučkih i ostalih ćevapa. Sa njima počinje prodaja brze hrane na kioscima, koja se jede usput, na sportskim utakmicama ili u kući, uz Zabavnik.

Od 1821. godine u Luvru stoji Miloska Venera i šepuri se pred mnogobrojnim posetiocima. Godinu dana pre nego što se Miloska Venera nastanila u pariskom Luvru, mlađani Dimon De Urvil, pomorski oficir, otkrio ju je na otoku Milosu. Dok je proveravao pomorske karte, jedan meštanin mu je prišao i rekao da je neko iskopao mermerni kip. De Urvil je sve ostavio i pohitao da ga vidi. Kada ju je oficir prvi put ugledao, boginja je jednom rukom pridržavala odeždu, a u drugoj stiskala jabuku.

U Zabavnikovoj muzičkoj kutijici danas se nalazi nekoliko muzičkih zvezda čija prava imena malo ko zna.

Recimo, Dejvid Robert Džouns. Sa 12 godina je počeo da svira saksofon. Kada je imao 15 godina, slagao je druga Džordža Andervuda da mu je devojka otkazala dogovoreni sastanak, zbog čega ga je Džordž udario. Dejvidu je tada, da ne bi izgubio vid, trajno proširena zenica na levom oku, koja je promenila boju, a njegova reakcija na sve to, upućena Džordžu, bile su reči: ''Hvala ti!'' Ovaj događaj je samo upotpunio kasniji izgled i imidž momka koji kao da nije sa planete Zemlje, a kojeg Zemljani znaju pod imenom Dejvid Bouvi. 

Urednik i voditelj - Milena Šiškin

Radio Beograd 1, 17:05

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара