Novosti dana

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u prvom intervjuu HRT-u i hrvatskim medijima uopšte, da je rešavanje pitanja nestalih jedno od najvažnijih, kako za građane, tako i za odnose između Srbije i Hrvatske i istakla da je Vlada Srbije spremna da radi na tome. Premijerka kaže da je Vlada odredila sastav tela za pregovore o granici s tom zemljom i nada se da će do rešenja doći razgovorom, jer je to bolji način od arbitraže.

U Rusiji se održavaju predsednički izbori na kojima se nadmeće osam kandidata, a najveće izglede za pobedu ima Vladimir Putin. Aktuelni predsednik Rusije izjavio je da će smatrati uspešnom svaki procenat glasova koji mu omogućava obavljanje predsedničke dužnosti, prenela je agencija Tas. Prvi rezultati pokazuju da je za sada izlaznost veća nego na izborima održanim 2012-te godine.

U Srbiji ima sve manje kadrova obučenih u skladu sa potrebama preduzeća. Problem je najizraženiji u proizvodnji, pa se naše firme snalaze tako što nove zaposlene regrutuju kroz programe dualnog obrazovanja ili od građana koji su spremni da se prekvalifakuju. Dok privrednici kažu da država mora više da ulaže u tržište radne snage, predstavnici Vlade veruju da će ga izmenama važećih propisa prilagoditi zahtevima domaćih kompanija.

Urednik emisije - Nataša Raketić

Urednik vesti - Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи