Vreme sporta i razonode

Olivera Ugoči, naša današnja gošća,s uspehom se bavi bodi bildingom, ima na desetine osvojenih medalja, ali je najveći trijumf zabeležila u borbi s kancerom koji je probao kao podstanar da ušeta u njen život. Objavila mu je rat, pokazala snagu volje, zrelost u razmišljanjima i na kraju , posle žestoke borbe, evo je opet u teretani i na novim sportskim takmičenjima.

Fudbaleri Crvene zvezde su ove sedmice ispali iz Kupa Srbije, ali zato su dobili knjigu koja ostaje u amanet generacijama koje dolaze. `Planeta Zvezda` autorsko je delo Jovana Cige Sekulića, predstavljeno pre nekoliko dana na našem najvećem stadionu. Na ovim stranicama našlo se mesta za mnoge istinske asove koji su ispisivali crveno-belu istoriju.

`Egmont` je najveći evropski izdavač literature za decu, osnovan još 1878. godine, sa sedištem u Danskoj i sa preko sto `ekspozitura` širom Starog kontinenta. Srpski `Egmont` počeo je sa izdavanjem nove edicije, prva knjiga je već na kioscima i u rafovima, pod nazivom `Moja prva enciklopedija - sa Vinijem Puom i prijateljima`. Zoja Pavlović, urednik izdanja, doći će u naš studio, da nas informiše o ostalim naslovima iz ove serije, kao i da obraduje slušaoce lepim knjigama s ovom etiketom.

Izašla je i knjiga o Zoranu Rankiću, našem poznatom glumcu, književniku, satiričaru i aforističaru, nju će nam predstaviti priređivač i autor, novinarka Zvezdana Stanković. Veći deo čine Rankićeva sećanja na najbitinije dane života i zanata kojim se s upehom bavi tolike decenije, ali su tu i mišljenja, komentari i ocene njegovih kolega i drugih poznatih imena ovdašnje pisane reči i umetničkog života.

Dejan Najdanović Najda, nekadašnji pevač grupe Smak, bliski saradnik sastava Kerber i još nekih bendova. objavio je album `S južne strane`, sa 14 numera s ovog našeg podneblja, u specifičnim aranžmanima i uz netipičnu produkciju, sa željom da ih predstavi i publici širom Evrope.

Sa nama će biti i najveća regionalna muzička zvezda Balkana Zdravko Čolić, uz priču o novom albumu `Ono malo sreće`, ali i o mnogim drugim stvarima koje čine njegov život. Onaj na sceni i onaj koga živi kada se reflektori pogase...

I ove subote najavljujemo razna turističko- rekreativno- umetnička dešavanja iz svih krajeva Srbije. U gradu pod Bagdalom, sutra se održava Kruševački polumaraton. U Pančevu je, od preksutra, Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije. Pokret gorana organizuje `Novosadsko proleće`, dok će se u Jagodini održati tradicionalni `Dani komedije`, na kojima će nagrada za životno delo pripasti glumcu Predragu Ejdusu. U Vrnjačkoj Banji, narednog, vikenda, smotra narodnog stvaralaštva `Zlatne niti`.

Najavljujemo i `Festival slava i pravoslavlja`, zatim Međunarodno takmičenje Muzičke omladine, `Borinu nedelju` u Vranju, idemo i u susret `Pozorišnom proleću` u Šapcu. Vojkan Borisavljević ima autorski koncert na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, nazvan kao i njegova upravo objavljena knjiga- `Moja Odiseja`. Naš poznati slikar Miloš Šobajić predstavlja se i pisanom rečju, knjigom pod nazivom `Slikaj i ćuti`.

Umetnički fotograf Ivan Grlić u ponedeljak otvara novu izložbu, i to istovremeno na dve lokacije u gradu Beogradu. Najavljujemo drugo po redu izdanje `Kontakt` muzičke konferencije, zatim izložbu `Kosovski i šarkoski vez` u Etnografskom muzeju, promociju zbirke `Ja pišem ženu`, autorke Marije Najthefer Popov.

U Francuskom institutu već drugi dan održava se Sajam francuskog kulinarstva, o kome nam govori Nadin Umbreht.

Kompozitor, producent i gitarista Vladan Vučković Paja ima zvaničnu promociju novog albuma `My family songs`. Pijanistkinja Dalida Grmuša predstaviće svoj prvi samostalni autorski album večeras na sceni `Gvarnerijusa`. Ana Magda ima svoje peto književno ostvarenje, ovoga puta u pitanju je roman `Buretom protiv Golijata`.

U Maloj galeriji ULUPUDS-a izlaže Irina Kondić. Drugi po redu `Svetski dani poezije` biće u Kulturnom centru Beograda, od 21. do 24. marta. Aca Seltik najavljuje tradicionalni koncert svog benda Ortodoks Kelts u Domu omladine Beograda. Mecosopran Ljubica Vraneš u Nacionalnoj operi u Temišvaru sutra veče predstavlja se kao Karmen, u istoimenoj Bizeovoj operi.

I ove subote pripremili smo veliki broj informacija i aktuelnosti iz sveta sporta, javnog, kulturnog i umetničkog života. Tu je i predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića. Dodeljujemo i ulaznice za niz lepih manifestacija, zahvaljujući lepoj, dugogodišnjoj i uspešnoj saradnji sa Domom omladine Beograda i Akademijom 28.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се