U središtu pažnje

Od početne ideje do gotovog proizvoda - kako se pronalazi, neguje i podstiče inovativni potencijal? Šta je suština Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju?

Nacionalno takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju neprekidno se održava od 2005. godine i upravo je započeo četrnaesti ciklus. Organizatori su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Organizacioni tim sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Tehnološko - metalurškog fakulteta u Beogradu. Partneri u realizaciji su Privredna komora Srbije i RTS.

Rok za prijavu inovacije za ovogodišnji ciklus takmičenja je 20. april. Ko sve može da se prijavi? Šta je inovacija i kako se do nje dolazi? Koje koristi imaju učesnici takmičenja?

Gost emisije je prof Dragan Povrenović, koordinator projekta, a putem telefonskog uključenja u emisiji će učestvovati: prof. Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dr Biljana Vojvodić, pomoćnik ministra nauke i tehnologije Republike Srpske, Radojka Nikolić, ekonomista i član žirija, pobednici i učesnici prethodnih ciklusa takmičenja.

Urednik i voditelj je Ivana Pribićević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]