Novosti dana

Na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel, predsednik Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Berlinu. Predsednika Vučića je na berlinskom aerodromu dočekao počasni vod nemačke vojske. Glavne teme sastanka su bilateralni odnosi, regionalna pitanja, kao i evropske i ekonomsko političke teme. Srpski predsednik od kancelarke želi da čuje stavove o  odnosima Beograda i Prištine i u regionu i da traži podršku u potrazi za kompromisom između Beograda i Prištine.

U Briselu su nastavljeni dvodnevni razgovori delegacija Beograda i Prištine, a glavna tema je primena do sada postignutih sporazuma. Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

U Siriji je na snazi primirje u predgrađu Damaska - Istočnoj Guti, koje se za sada poštuje, potvrdila je opoziciona sirijska Opservatorija za ljudska prava. Prekid oružanih dejstava trebalo bi da omogući civilima napuštanje te enklave pod kontrolom pobunjenika, i dostavu humanitarne pomoći. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov pozvao je koaliciju predvođenu Sjedinjenim Američkim Državama da preduzme hitnu akciju radi primene  Rezolucije Ujedinjenih nacija o primirju u celoj Siriji. I Bela kuća je pozvala na hitno okončanje vojnih operacija u Siriji.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba, Ljubiša Diković, uručili su ključeve 34 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima vojske i resornog ministarstva.

Sneg koji je padao više od 30 sati otežao je saobraćaj u čitavoj zemlji. Nadležni kažu da su svi državni putevi prvog i drugog reda prohodni, a putarska preduzeća rade 24 časa. Putevi ka zimskim centrima su prohodni.

Naši sporisti koji su učestvovali na Zimskim olimpijskim igrama doputovai su u Beograd. Najvredniji rezultat u Pjongčangu ostvarila je naša alpska skijašica Nevena Ignjatović koja je u kombinaciji zauzela 14-to mesto.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Nebojša Nikolić
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво