Novinarenje

Sirijske snage održavaće dnevno primirje u Istočnoj Guti od 09.00 do 14.00 časova, saopštava ruska vojska. Navodi se i da je sirijska vlada obezbedila bezbedan put za izlazak stanovnika iz predgrađa Damaska koje pod opsadom drže pobunjenici. Istovremeno, Bela kuća tvrdi da sirijske snage "terorišu stotine hiljada civila vazdušnim napadima, artiljerijom, raketama i kopnenim napadom koji je na pomolu".

Nenajavljene smene u vojnom vrhu Saudijske Arabije! Kralj Salman je doneo dekret kojim su razrešeni najviši vojni komandanti, među kojima načelnik Generalštaba, ali i čelnici delova vojske. Istovremeno, imenovana je prva žena pomoćnik ministra pošto vladajuća kraljevska porodica nastoji da proširi ulogu žena na radnim mestima.

Šta se dešava na političkoj sceni Južne Afrike posle ostavke predsednika Džejkoba Zume? Kada i kako je došlo do neslaganja između Afričkog nacionalnog kongresa i njenog predsednika? Ko je Zumin naslednik, aktuelni šef države Siril Ramafosa? Da li je Crni kontinent ponovo u središta pažnje velikih sila? O tome razgovaramo sa Savom Heletom, profesorom Univerziteta Nelson Mandela iz Port Elizabeta.

Novinarenje priprema i vodi Nevena Kostadinović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво