Novosti dana

Nova strategija Evropske unije za Zapadni Balkan ne sadrži preciznu formulaciju šta znači pravno-obavezujući sporazum Beograda i Prištine, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Gostujući u našoj emisiji Sedmica, Dačić je rekao da je to zbog toga što unutar Evropske unije postoji veliko neslaganje o sadržaju tog sporazuma. Ministar Dačić kaže da se smanjuje broj država koje su priznale nezavisnost Kosova. Podatak prištinskih vlasti da je Kosovo priznalo 116 država je laž, jer se na tom spisku nalaze Nigerija, Uganda i Mali, što te države nisu učinile, rekao je Dačić i dodao da se na spisku nalaze i zemlje koje nisu članice Ujedinjenih nacija kao što su Kukova ostvra i Niu. Podsetio je da su Surinam, Burundi i Gvineja Bisao povukli priznanje.

Na jednoj od kula "Beograda na vodi" izbio je požar. Vatrogasna ekipa otišla je na mesto požara, a iz zapaljene kule širi se dim. Trojici radnika ukazana je lekarska pomoć zbog gutanja dima, potvrđeno RTS-u u policiji.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker posetom Skoplju započeo je zvaničnu posetu Zapadnom Balkanu, a sutra, zajedno sa komesarom Johanesom Hanom, dolazi u Beograd. Iz Evropske unije je poručeno da je cilj posete predstavljanje nove Strategije proširenja i obnovljene dinamike i interesa Evropske unije za region.

Poljoprivrednici koji planiraju da kupe traktor, opremu, mašine i mehanizaciju još sutra mogu da konkurišu za podsticaje za te investicije iz IPARD pretpristupnih fondova EU. Ko ispuni stroge uslove propisane javnim pozivima može da računa da na povraćaj novca u iznosu od 60 do čak 80 odsto opravdanih troškova nabavke.

U osamdeset dve zdravstvene ustanove u Srbiji - u kliničkim i kliničko-bolničkim centrima, bolnicama i domovima zdravlja nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda.

Urednik emisije Nataša Raketić

Urednik vesti Marica Serdar

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво