Nedeljom za selo

Za poljoprivrednike koji planiraju da kupe traktor, opremu, mašine i mehanizaciju 26. februar je poslednji dan kada mogu da konkurišu za podsticaje za te investicije iz IPARD pretpristupnih fondova Evropske unije. Ko ispuni stroge uslove propisane javnim pozivima može da računa na povraćaj novca u iznosu od 60 do čak 80 odsto opravdanih troškova nabavke.

Voćari sa kojima smo razgovarali uglavnom ne planiraju da proširuju zasade. Najveći problemi su niske otkupne cene, nedostatak sistema za navodnjavanje i zaštitu od grada. Iako se kako kažu država preko resornog Ministarstva trudi da im bude od pomoći imaju utisak da to nije dovoljno.

Više razumevanja od države očekuju i kozari. Tvrde da za većinu kvalitetnih priplodnih grla ni oni ni ovčari još nisu dobili subvencije. Žale se i na trgovce koji kasne sa isplatama za isporučeno mleko i mlečne proizvode.

Uz ostale teme iz oblasti poljoprivrede u emisiji vas čeka i tradicionalna narodna muzika iz svih delova Srbije.

Urednik i voditelj Ivan Jovanović

Radio Beograd 1, 08:05

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво