Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić boravi u zvaničnoj poseti Bugarskoj. Na Trgu svetog Aleksandra Nevskog u Sofiji dočekan je uz najviše državne i vojne počasti. Posle polaganja venca na Spomenik neznanom junaku, predsednik Vučić se sastao sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevom. Dvojica šefova država razgovaraju o unapređenju saradnje, regionalnim pitanjima i evrointegracijama. Saglasni su da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu i da treba tražiti kompromisno rešenje. Radev je istakao da Bugarska podržava što brži ulazak Srbije u Evropsku uniju.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je, posle razgovora sa šefom gambijske diplomatije Usainom Darbom, da je predložio da ta zemlja preispita odluku iz 2009. godine o priznavanju nezavisnosti Kosova. Darbo je rekao da vlada njegove zemlje razmatra neke spoljnopolitičke poteze bivših vlasti i da misli da će u bliskoj budućnosti biti donete odluke koje če ojačati odnose Srbije i Gambije.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo je javni poziv gradovima i opštinama da prijave projekte za korišćenje sredstava iz budžetskog fonda za lokalnu samoupravu. Poziv traje do 15. marta, a opštinama je na raspolaganju 320 miliona dinara.

U beogradskom Centru "Sava" večeras se otvara 46-ti Međunarodni filmski festival. Tokom deset dana FEST-a publika će moći da vidi 116 premijernih ostvarenja u 12 bioskopskih sala širom Beograda.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара