Romano Them

Predstavljamo rezultate istraživanja centra za odbranu i bezbednost koje je sprovedeno u pet gradova Srbije. U izveštaju se navodi da je svaki drugi školarac nasilan, a veliki procenat njih ne bi se družio sa Albancima ili Romima.

Komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižnieks u poseti Srbiji interesovao se za mere koje se preduzimaju u cilju unapređenja položaja i prava nacionalnih manjina kao i o tome koliko su deca romske nacionalne manjine uključena u sistem obrazovanja

Povrđena grupa dece u Slovačkoj, nakon što se automobil zaleteo i povredio ih. Za sada nije poznato da li je reč o terorističkom napadu.

Gošća Sveta Roma je Dragana Dimitrov, bibliotekarka prve romske biblioteke u Novom Sadu. Osim što mališane uči ljubavi prema knjizi, ona im pomaže u izradi domaćih zadataka.

Govorimo i o zgradi gde je nekad bilo smešteno sedište Gestapoa u Hamburgu, sada će se nalaziti šoping centar, u okviru koga će biti i spomen obeležje, koje podseća na prvobitnu namenu ove zgrade. Centar bi trebao da bude mesto edukacije o nacističkim zločinima počinjenim u toj zgradi.

Emisiju vode Una Beriša i Gordana Nešović.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи