U središtu pažnje

Da li je publika željna kulture ili je kultura željna publike? Kakve su kulturne potrebe i navike građana Srbije?

Svega 6,5% građana u Srbiji ističe da im je poseta kulturnih programa jedna od tri omiljene aktivnosti u slobodno vreme, a za samo 6,1% kulturno stvaralštvo je jedna od omiljenih aktivnosti, pokazuje israživanje Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka sprovedeno krajem 2015. godine u cilju sagledavanja aktuelnih karakteristika u kulturnom ponašanju građana Srbije. Nedostak vremena i interesovanja glavni su razlozi za retko posećivanje kulturnih sadržaja.

Na osnovu ovog istraživanja postavlja se pitanje imamo li odgovarajuće kulturne programe za publiku ili imamo li odgovarajuću publiku za kulturne programe? Kako razviti kulturne potrebe i navike a samim tim i publiku? Koliko ovakvu sliku menjaju određene manifestacije i festivali? 

Na ova i slična pitanja u emisiji " U središtu pažnje"  pokušaće da odgovore dr Maja Ristić, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti i sociolog Slobodan Mrđa, istraživač Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Emisiju uređuje i vodi Tamara Krstić.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво