Talasanje - Šetnja

Međunarodni filmski festival u Beogradu, 46. po redu, počinje danas i trajaće do kraja naredne sedmice. Biće prikazano 116 premijernih ostvarenja i 10 filmskih klasika u nekoliko programa. U glavnom takmičarskom programu nalazi se 16 filmova iz Mađarske, Danske, Irana, Kine, Argentine, Libana, Grčke, Hrvatske, SAD, Rusije, Italije i Švajcarske.

Žiri u sastavu Milčo Mančevski, Jovan Jovanović, Elma Tataragić, Mila Turajlić i Gordan Kičić odlučivaće o nagradama u kategorijama: najbolji film, najbolji scenario, najbolja režija, najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga, najbolji debi i nagrada žirija. Najbolji film poneće nagradu Beogradski Pobednik.  O 46. Festu razgovaramo sa umetničkim direktorom i selektorom Jugoslavom Pantelićem.

RTS i Ministarstvo prosvete pokrenuli su akciju protiv vršnjačkog nasilja „Budi drug - spreči nasilje". O cilju kampanje, njenim promoterima, kao i o poražavajućim podacima o učestalosti nasilja i agresije među mladima, razgovaramo sa Biljanom Lajović iz Ministasrtva prosvete i Aleksandrom Trajković, koja je ispred naše kuće zadužena za kampanju.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво