Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, koje je predvodio Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Posle sastanka, Žigmanov je rekao je da je predsednik Vučić pružio uveravanja  da će Hrvati u Srbiji biti integrisani u svaki segment društva i da se nikako ne smeju osećati ugroženo. Na pitanje šta je konkretno tražio Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Žigmanov je naveo da se razgovaralo o komunalnoj  infrastrukturi, kao što je rešenje mosta kraj Sombora, zatim o nameni kuće Bana Jelačića, otvaranje lektorata na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i uključivanju predstavnika hrvatske zajednice u pokrajinsku administraciju.  Predsednik Srbije razgovara i sa predstavnicima hrvatskih udruženja nestalih lica.

Prema rezultatima NALEDA, u prethodnih pet godina, obim sive ekonomije u Srbiji smanjen 6 odsto, kaže premijerka Ana Brnabić. I dalje svako treće preduzeće posluje u sivoj zoni.

Članovi Socijaldemokratske partije počnju da glasaju o tome da li će njihova stranka ući u veliku koaliciju sa Hrišćansko-demokratskom unijom kancelarke Angele Merkel.

Srbija večeras na "Beoviziji" bira predstavnika na takmičenju za Pesmu Evrovizije.

Sutra oblačno, mestimično s kišom i susnežicom. Na severu i istoku, na planinama povećanje visine snežnog pokrivača. Temperatura do 6 stepeni.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи