Romano Them

Prenosimo reportažu o jedinoj romskoj porodici iz Moravske mahale u Prištini.

Romi iz Lebana će se za desetak dana useliti u potpuno rekonstruisane kuće.

Izložba "Stradanje Roma u Prvom svetskom ratu" biće otvorena u Muzeju Vojvodine sutra u 19.00 sati. U umetničkom delu programa nastupiće gudački kvartet prof. Miloša Nikolića. Ova postavka je sačinjena od nekoliko desetina originalnih dopisnica - fotografija, koje su napravljene u periodu 1914-1918. godine, i prvi put se zajednički objavljuju. Fotografije prikazane na ovoj izložbi predstavljaju primarne izvore za proučavanje istorije romskog naroda.

Nazif Mujić, dobitnik "Srebrnog medveda" na Filmskom festivalu u Berlinu 2013. godine, preminuo je juče u 48-oj godini. Po povratku s Berlinskog filmskog festivala 2013, glumac je dočekan u svom selu kao heroj, ali se vrlo brzo vratio u anonimnost i siromaštvo. Podneo je zahtev za azil u Nemačkoj koji je odbijen 2014. godine.

Mujić je bio dijabetičar na insulinu poslednje tri godine, a porodicu je izdržavao od novca koji je dobijao skupljanjem starog gvožđa.

Emisiju vode Una Beriša i Gordana Nešović.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи