Novosti dana

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel , tokom nedavne posete Srbiji, nije doneo nikakav predlog sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine. Ona je takođe rekla da su mediji pogrešno preneli Gabrijelovu izjavu datu u Prištini, da Srbija mora priznati nezavisnost samoproglašenog Kosova. Kako je premijerka navela, nemački ministar je govorio figurativno da mi treba da prihvatimo nezavisnost Kosova i da Srbija to ne mora i neće.

Mesec dana od ubistva Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija pravda" navršava se danas, a ubice i nalogodavci još nisu otkriveni.
Osim najava da će krivci biti pronađeni, nema informacija o opipljivim dokazima u istrazi. Za sada se zna da su pregledani snimci sigurnosnih kamera, da su dva policajca uhapšena i ubrzo oslobođena iz pritvora i da je ministarstvo pravde Srbije prosledilo Prištini tražena dokumenta Tužilaštva za organizovani kriminal.

Na Vaclavskim namestima, najvećem trgu u Pragu, u šesnaest časova biće održan već tradicionalni protest protiv jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova. Protest se svake godine održava pod nazivom "Oteto Kosovo", što je i ime dokumentarnog filma češkog reditelja Vaclava Dvoržaka. Film, sa svedočanstvima Srba žrtava nasilja i etničkog čišćenja, već deset godina izaziva burnu polemiku o tome da li je Češka trebalo da prizna nezavisnost Kosova.

Povodom 192 godine trajanja Matice srpske, naše najstarije književne, kulturne i naučne ustanove, večeras će biti održana Svečana sednica kada će biti uručena Zmajeva nagrada za 2017. Ovog puta dvojica su laureata - Vladimir Jagličić i Selimir Radulović.

Košarkaš Denvera Nikola Jokić ispisao je istoriju NBA lige. Na meču protiv Milvokija, koji je njegov tim dobio, ostvario je tripl-dabl u do sada najbržem vremenu. Jokić je za samo 14 minuta i 33 sekunde utakmice imao već 16 poena i po 10 skokova i asistencija. Time je srušio rekord Džima Takera iz davne 1955. godine kada je dvocifren učinak u tri statističke kolone imao za 17 minuta.

U Nišu se odigrava finalni turnir Kupa Radivoja Koraća. Danas se sastaju Mega Bemaks i Dinamik, odnosno Partizan i Zlatibor. Prvi polufinalni par su FMP i Crvena Zvezda. FMP je juče savladao valjevski Metalac sa 101:68, dok je Crvena zvezda pobedila Borac iz Čačka 85:79. 

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво