Novosti dana

U Srbiji je počelo obeležavanje 15. februara, Dana državnosti. Predsednik Aleksandar Vučić uručuje odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Vojska Srbije, na taktičko-tehničkim zborovima u Subotici, Užicu, Prijepolju, Loznici, Boru, Petrovcu na Mlavi, Paraćinu i Jagodini prikazala je građanima deo naoružanja i vojne opreme.

Vicekancelar i ministar spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke, Zigmar Gabrijel, boravi u poseti Beogradu. Glavne teme razgovora sa predsednikom Vučićem - obaveze Srbije na evropskom putu, očuvanje mira i regionalne stabilnosti, rešavanje problema sa Prištinom i vladavina prava.

U najvećem interesu Srbije je da se ubice Olivera Ivanovića pronađu što pre, a od trenutka kada su kosovski organi rekli da su spremni da sarađuju, prošle su nedelje do prve konkretne razmene informacija, izjavio je  ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković iznela je novu procenu kretanja inflacije u Srbiji, po kojoj će u naredne dve godine ona i dalje biti u granicama cilja, odnosno tri, plus-minus jedan i po odsto.

Urednik emisije - Nataša Raketić

Urednik vesti - Marica Serdar

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]