Noćni program - Među svetovima svet

Razmatraćemo načine na koje se može pomoći deci koja se bore sa malignim bolestima i njihovim porodicama. Naše će gošće biti Zorica Manojlović, majka izlečenog dečaka i jedan od osnovača NURDORa, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, i Marija Đurović, majka lečenog deteta i volonter iste organizacije.

Tako ćemo čuti dve vrlo lične priče sa pozitivnim ishodom, a kroz njih i mnoge značajne aspekte ove herojske borbe koju svakodnevno vode obolela deca i njihove porodice. NURDOR je i nastao povezivanjem roditelja kojima je dobro poznata svaka faza ove potresne borbe, kao i manjkavost sistema da odgovori na mnoge njihove potrebe. I od prvih koraka u vidu obilazaka onkoloških odelenja kako bi pružili pomoć i podršku onim roditeljima koji se suočavaju sa opakom bolešću svoje dece, preko „šoljice razgovora" organizovanom za majke na odelenju kako bi dobile važne i pouzdane  informacije i odgovore na pitanja koja ih muče, kao i stručne psihološke pomoći i podrške, NURDOR je rastao, razvijao se, sticao mnogobrojne volontere, prijatelje, darodavce. Tako da su počele da niču roditeljske kuće kojima se olakšava boravak porodica koja dolaze na lečenje ili kontrole, preko brojnih kampova  u kojima deca imaju često prvu priliku da se osećaju i ponašaju kao i sva zdrava deca širom sveta. NURDOR je sagradio  u Nišu prvi hemato-onkološki centar napravljen po meri deteta, prvi i jedini u okruženju, a vodi upornu borbu za humaniji odnos i zakonsku podršku, kao što je regulisanje bolovanja kod nege malih onkološkoh pacijenta i ukidanje PDVa na donacije.

Svi NURDOR-ovi centri, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu obeležiće 15. februar, Svetski dan dece obolele od malignih bolesti  simboličnim puštanjem balona i bilo bi lepo da se pusti što više balona iz cele Srbije da se zna da nam je stalo i da brinemo.

Autor emisije je Branka Kordić, klinički psiholog
Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво