60 najlepših narodnih pesama

Kroz 30 radijskih emisija svake subote predlažemo, biramo, podsećamo, prezentujemo narodne pesme koje su po vama pobedile vreme.

U susret jubileju Televizije, kroz naš čitav medijski sistem podsetićemo auditorijum na najvrednija ostvarenja naše narodne muzike i zajedno biramo 60 najlepših narodnih pesama ikada! Na početku svake radijske emisije, emitovaćemo rukovet od 12 narodnih pesama - kao predloge za izbor slušalaca. Otvorićemo i dve telefonske linije - slušaoci će uživo u programu moći da predlažu njima najdraže narodne pesme. I u svakoj radijskoj emisiji imaćemo relevantne goste i sa njima razgovarati o svim aspektima narodne muzike - od istorijata i znamenitih umetnika do tehnika izvođenja. U današnjoj emisiji sa nama je Rade Vučković, kompozitor, pevač i boem.

Neke od tema biće: Da li su češći hitovi bržeg ili sporijeg tempa? Koliko je tokom ovih decenija bilo pevača osrednjih glasovnih mogućnosti, koji su ipak ostvarili neverovatne izvođačke karijere? Da nema novca, da li bi ste istim žarom kao amater voleli muziku i bavili se njom? Koje sve muzičko- izražajne elemente je potrebno da ima pesma da bi postala hit?

Dragi naši slušaoci predlažite narodne pesme koje su vama najlepše na sledeće načine:

1. Zvanični RTS Youtube kanal emisije "RTS 60 najlepših narodnih pesama"

2. Fejsbuk stranica: 60 najlepših narodnih pesama (@60narodnih)

3. Tviter nalog : @RTS_60narodnih

4. Imejlom: 60narodnih@rts.rs

5. Samo za vreme emisije na telefone: (011/322-5099, 322-5299)

Naše divne, zabavno- muzičke emisije pratite: subotom od 14.00 na Radio Beogradu 1 i nedeljom od 17.00 na Prvom programu RTS- a!

Voditelj i urednik emisije je dugogodišnji muzički urednik, novinar i etnomuzikolog Nenad Kamidžorac.

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво