Nedeljom za selo

Ratari u Vojvodini zabrinuti su zbog nedovoljno padavina ove zime, ali i zbog nedostatka novca, posle prošlogodišnje suše. Moraće da se zadužuju kako bi na proleće zasnovali novu proizuvodnju. 

Aflatoksin u kukuruzu i mleku je pod kontrolom, i pored 25 tropskih dana prošle godine. U Upravi za veterinu tvrde da je 58 odsto mleka, uzorkovanog tokom decembra i januara, imalo nivo aflatoksina ispod 0,05 mikrograma po kilogramu, što je evropski standard. Utvrđeno je, takođe, da je u  9  odsto slučajeva aflatoksin prelazio dozvoljenu granicu kod nas od 0,25 mikrograma po kilogramu.  

Braća Dušan i Aleksandar Jevtović iz Donje Trepče, koji se bave muznim i tovnim govedarstvom, kažu da sve teže nabavljaju telad koja se svakodnevno izvozi iz Srbije. Oni od države očekuju uvoz, ali i stavljanje nakupaca pod kontrolu. Stručnjaci kažu da staračka domaćinstva u čačanskom kraju napuštaju stočarstvo i da je broj krava sve manji. Nekada ih je na tom području bilo 12 hiljada i još oko 18 hiljada goveda, dok ih je sada ukupno manje od 12 hiljada.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво