Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa američkim ambasadorom  Kajlom Skotom o situaciji u regionu i evropskom putu Srbije. Skot je uručio  Vučiću čestitku predsednika Donalda Trampa povodom Dana državnosti. Naglašen je značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kao i primene Briselskog sporazuma.

Drugog dana posete Srbiji, evropski komesar za proširenje Johanes Han učestvovao je na konferenciji „Strategija za Zapadni Balkan - Otvaranje puta ka pristupanju EU". Prema njegovim rečima, pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa sa Prištinom ne znači priznanje  Kosova, odnosno da Evropska unija nema unapred pripremljeno rešenje, već sve zavisi od ishoda dijaloga. Unija neće prihvatiti nijednu novu članicu bez prethodnog rešavanja otvorenih bilateralnih pitanja, podsetio je Han.

U proteklih nedelju dana, svetske berze suočile su se sa drastičnim padom vrednosti akcija, ali i jednako neočekivanim i brzim oporavkom cena. Procene kažu da su akcije listirane u Njujorku, Londonu, Tokiju i Hong Kongu prvo izgubile čak 4 biliona dolara na vrednosti, da bi se u utorak trend preokrenuo, pa su gubici do danas delimično nadoknađeni. Na svetskim tržištima kapitala ipak je i dalje prisutna nervoza i nesigurnost. O tome šta je izazvalo pomeranje na berzama i da li će se posledice osetiti i u Srbiji,  govorimo više u današnjoj emisiji.

Na svečanoj ceremoniji u Olimpijskom selu u Pjongčangu podignuta je zastava Srbije čime je domaćin Igara na simboličan način poželeo dobrodošlicu našem nacionalnom timu. Svečanosti su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i svi članovi Tima Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, u Južnoj Koreji.

Urednik emisije - Nataša Raketić

Urednik vesti - Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво