Noćni program - Među svetovima svet

Emisija „Među svetovima svet“ uvodi jednu novinu, a to je da će svaka prva emisija u mesecu biti posvećena jednoj temi koja će se razmatrati sa različitih aspekata. Započinjemo sa ovom praksom 7 februara 2018. sa temom starosti. Treće životno doba nije samo uzrastna kategorija, već podrazumeva i niz bioških, psiholoških i socijalnih promena. Sa napretkom uslova života i medicine starosne granice se pomeraju, tako da se prosečan ljudski vek približio 83. godini života. Šta to znači za društvo, za porodicu? Koliko su naši stariji sugrađani vrednovani i poštovani, a koliko taj odnos krase otpori i odbacivanje? Kako se to odražava na kvalitet života starih? Razmatraćemo sve ove teme u svakoj prvoj emisiji u mesecu. Slobodno nam se javite sa predlogom o tome šta biste vi o ovoj temi voleli da čujete.

Naša gošća biće gospođa Suzana Mišić, direktor Gerontološkog centra u Beogradu. Razgovaraćemo o smeštanju u dom, kako sa aspekta stare osobe, tako i njene/njegove porodice. Koji su razlozi otpora prema domskom smeštaju. Ko donosi odluku o ovom veoma važnom koraku? Da li je moguće da se osoba nasilno smesti u dom? Kako izgleda period prilagođavanja na domsku sredinu i koji su načini da se taj proces olakša? Koji su sadržaji u domskoj ponudi kako bi se život korisnika osmislio i prilagodio idndividualnim potrebama.

Autor emisije je Branka Kordić, klinički psiholog.

 

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво