Vreme sporta i razonode

Omladinci Brodarca nastavljaju svoju evropsku priču i, u okviru Lige šampiona, kao domaćini dočekuju vršnjake slavnog kluba Mančester junajteda. Čućemo šefa stručnog štaba ekipe sa Starog sajmišta, Milana Kuljića, a gošća u studiju nam je Jasmina Stanisavljević, doktorka našeg predstavnika. Njena pojava na terenima izaziva uzdahe rivala i publike, ali ona je posvećena isključivo zdravlju svojih fudbalera, vodi računa da- po tom pitanju- bude sve pod konac, paralelno se usavršavajući i ravnopravno učestvujući na brojnim medicinskim kongresima u Evropi i ostatku sveta. Iz Slovenije nam se javlja Goran Ivančić, selektor futsal reprezentacije Srbije, s najnovijim nadama i očekivanjima, zadovoljan dosadašnjim učešćem na Evropskom prvenstvu svojih izabranika, gde nismo izgubili nijednu utakmicu.

Sa nama će danas biti i Saša Lampaš, prvak Starog kontinenta u pauerlifitingu, drugoplasirani na prvenstvu sveta i višestruki državni šampion u ovom sportu, koji zahteva dosta snage, truda, odricanja i savršen mentalni sklop.

Srpsko- slovački film `Neputovanja` premijerno će biti prikazan u programu `Generacija`, na renomiranom Berlinskom festivalu. To je novi zajednički projekat mladog, ali već oprobanog tandema Ana Nedeljković- Nikola Majdak junior, koji nam dolazi u goste.

Promociju nove zbirke `Tečem kao reka`, pesnikinja Olivera Šestakov imaće tokom meseca u Kući Đure Jakšića. Danas nam dolazi sa divnih stihovima iz duše i - čak 15 knjiga koje je namenila slušaocima porodičnog magazina Radio Beograda 1, znajući da u ovoj emisiji pokušavamo da damo maksimalni doprinos kulturi i dešavanjima iz umetničkog života.

Diskografska kuća `Metropolis` je perjanica kada je u pitanju domaći džez, izvor mnogih novih imena, rasadnik talenata, većina od njih gostovala je na našem programu. Vojislav Pantić će nam, iz studija Radio Beograda 1, najaviti dvodnevni `Metropolis džez fest`, koji se održava 9. i 10. februara u Domu omladine Beograda.

Grupu Ničim izazvan, takođe, pratimo od njenih prvih dana. Poznato je da je osvojila dragocenu MTV nagradu, sada ima i novi singl i spot, pod nazivom `Sve tvoje želje`. Bojan Gluvajić i Boris Bakalov pričaće nam o brojnim gostovanjima po regionu, gde su izuzetno traženi i imaju veliki broj navijača, kao i o radu na trećem albumu sastava.

Direktno iz Niša, pratićemo dešavanja oko teniskog susreta Dejvis kupa, između reprezentacija Srbije i SAD, danas je na programu meč dublova. Zorana Arunović osvojila je dve srebrne medalje na streljačkom mitingu u Minhenu. Proslavljeni džudista, veteran Vuk Rašović osvojio je još jednu međunarodnu nagradu. U Novom Sadu danas se održava Svetski mačevalački kup za juniore. Na Srebrnom jezeru je održano državno prvenstvo u ciklo- krosu, kod dama je - očekivano- najuspešnija bila Jovana Crnogorac, dok je kod muškaraca bez premca bio Aleksandar Roman.

U Kulturno obrazovnom centru u Šidu otvorena je nova, prelepa dvorana. Pred nama je 57. Oktobarski salon u Kulturnom centru Beograda, kao i kinesko-srpski festival mladih u Etnografskom muzeju. Arno Gujon gostuje u Salonu kod Porte u Vršcu. U Ustanovi kulture Vuk premijerno je izvedena predstava `...i ostali`, u pozorištu Slavija prvi put je odigran `Kabare Basara`, dok je publici Zvezdara teatra premijerno predstavljena `Korešpodencija`.

Tango ansambl Libekvatro sutra ima muzički matine na `Kolarcu`. U Narodnom muzeju u Kruševcu, Rusko geografsko društvo predstavlja izložbu učesnika drugog Sveruskog konkursa `Najlepša zemlja`. U galeriji Grafičkog kolektiva izložbu `Rukopisi` ima Biljana Stanković. U Leskovačkom kulturnom centru traje izložba radova slavnog Salvadora Dalija. U Muzeju afričke umetnosti, održavaju se besplatne radionice keramike i grafike za srednjoškolce.

Zima pogoduje ljubiteljima dobrog zalogaja. Posle Mačkata i `Pršutijade` na redu je `Slaninijada` u Kačarevu, kao i još niz interesantnih gastro- manifestacija. U Šidu se narednog vikenda održava `Sremska kobasicijada`, a u Mužlji kod Zrenjanina danas se odvija `Čvarak fest`. Najavljujemo i državni pčelarski sajam, manifestaciju `Štampana reč` u Čačku, kao i `Mačkare` ili `Premundurene dane` u Golubincima, u opštini Stara Pazova.

Podrazumeva se da je tu i uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića, stari dobri muzički hitovi iz osamdesetih godina prošlog veka, kao i veliki broj besplatnih ulaznica za kulturne predstave, namenjenih našim slušaocima. U tome su nam i ovoga puta ruku podrške pružili Madlenijanum, Dom omladine Beograda i Aakademija 28.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи