Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić putuje u Tursku gde će razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem. Tokom sutrašnjih sastanaka, kako je najavio predsednik, razgovaraće se o odnosima Srba i Bošnjaka, ali i o bilateralnoj saradnji Srbije i Turske. Očekuje se da se tokom susreta u Turskoj razgovara i o novim investicijama.

U Finskoj se održavaju predsednički izbori na kojima je aktuelni šef države Sauli Ninisto favorit za pobedu u prvom krugu.  I na Kipru se glasa za predsednika. Ankete ukazuju da bi mogao da pobedi aktuelni predsednik Nikos Anastasijades.

Zakonom o restituciji, ove godine bi trebalo da počne isplata nadoknade starim vlasnicima za oduzetu imovinu koja se ne može fizički vratiti. Pre toga, Vlada Srbije mora da utvrdi koeficijente kojima će se odrediti iznos obeštećenja. Ministarstvo finansija je potvrdilo da razmatra i supstituciju, odnosno zamenu, kao jedan od oblika nadoknade. To  bi postupak učinilo pravednijim i ekonomski isplativijim.

U više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije u toku je peta akcija besplatnih preventivnih pregleda. Do 16 časova radiće se ultrazvuk abdomena, tumor markeri gastro-intestinalnog trakta, mamografski pregledi i ginekološki pregledi.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Nebojša Nikolić.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи