Uhvati dan

06:03 Jutarnji dnevnik, 06:35 Dogodilo se na današnji dan, 07:00 Vesti, 07:05 Dobro jutro deco, 08:00 Vesti, 08:10 Srpski na srpskom

Sagovornik Radio Beograda 1 je francuski lekar Daniel Tarantola. Dr Tarantola počeo je svoju karijeru kao humanitarni lekar u Bijafri 1971. Godine. Tu je upoznao i našeg, nedavno preminulog lekara i pisca Vladana Radomana. Obojica će kasnije sa ostalim mladim francuskim lekarima i idealistima poznatim kao "French doctors" osnovati organizaciju "Lekari bez granica". Posle humanitarnog rada u Africi, dr Tarantola radio je 20 godina u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji u kojoj će ostati upamćen kao pobednik velikih boginja. Dr Tarantola rukovodio je iskorenjivanjem ove opake bolesti, ali insistira da je "samo doprineo" da vakcinacija bude tako uspešna širom sveta da danas možemo da kažemo da ta bolest više ne preti čovečanstvu.

Dopisnik Radio Beograda iz Strazbura, Nataša Jokić razgovarala je sa dr Tarantolom, osvedočenim stručnjakom za vakcinaciju i dečje zarazne bolesti o aktuelnoj temi - epidemiji malih boginja - morbila u zemljama jugoistočne Evrope.

U Jutarnjem programu i o:

- inicijativi da Matematička gimnazija u Beogradu dobije učenički dom koji bi funkcionisao kao naučno-tehnološki centar - gost, direktor Srđan Ognjanović;

- početku 12. Evropske nedelje prevencije raka grlica materice i

- o knjizi 'Poslednji let iz Dejtona' Nebojše Vujovića, diplomate koji je bio neposredni svedok i učesnik događaja vezanih za potpisivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

 Sa Vama - Elizabeta Arsenović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи