Novosti dana

Svet obeležava Dan sećanja na žrtve Holokausta. Ustanovljen je 2005. godine, a podseća na dan kada je oslobođen koncentracioni logor Aušvic, u kojem je umrlo više od milion zatvorenika, uglavnom u gasnim komorama, tokom Drugog svetskog rata. Preživeli i njihove porodice okupiće se popodne u Aušvicu, na komemoraciji žrtvama tog najozloglašenijeg logora smrti u porobljenoj Evropi.

U Loznici je započet pilot projekat dodele imena ulicama i brojeva na kućama i stanovima koji ih nemaju. Vlada u taj projekat ulaže pet miliona evra. Inače, u Srbiji tri miliona građana  imaju prijavljeno prebivalište bez broja, od toga 2,6 miliona nema naziv ulice.

Sve lokalne samouprave imaju obavezu da do kraja marta donesu godišnji program davanja državnog poljoprivredmog zemljišta u zakup. To, međutim, neće ići glatko jer se, zbog neažurnih katastara nepokretnosti, posebno na jugu zemlje, ne zna tačno koja zemlja kome pripada. U upravi za poljoprivredno zemljište kažu da je na lokalnoj samoupravi da sa katastrom pokuša da uredi stanje pravno-imovinskih odnosa koji su zapušteni.

Srpska pravoslavna crkva, škole i đaci slave danas Svetog Savu, prosvetitelja i prvog srpskog arhiepiskopa. Savindan slave i mnoge institucije i porodice.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednik vesti Marica Serdar.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи