Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Davosu sa predsednikom privremenih institucija u Prišštini Haššimom Tačijem o nastavku dijaloga i problemima koji su na putu normalizaciji odnosa. Vučić je u tom kontekstu sa Tačijem razgovarao i o zahtevu da se srpski organi uključe u istragu ubistva Olivera Ivanovića. Za RTS je rekao da ne razume zašto su u Prištini prihvatili samo razmenu informacija, ali i da se nada da će oni pronaći ubice.

Trećeg dana 48-og Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, premijerka Ana Brnabić govorila je na sastanku grupe ''Novi lideri za Evropu". Ocenila je da je Evropa potrebna Balkanu, ali i da je Balkan potreban Evropi i da su evrointegracije zemalja Zapadnog Balkana važan faktor za budućnost regiona.

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da su kosovski organi uputili dve zamolnice srpskom Tužilaštvu za organizovani kriminal tražeći određene podatke u okviru istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. Ona je za RTS istakla da će tužilaštvo na te zahteve svakako odgovoriti.

U Italiji su u teškoj železničkoj nesreći, kada je voz iskočio iz šina na obodu Milana, stradale dve osobe, a više od 100 je povređeno - najmanje desetoro teško . Voz "Trenorda" dolazio je iz Kremone i išao ka milanskoj stanici Garibaldi. Italijanski mediji prenose da su se prevrnula dva centralna vagona.Spasioci seku lim kako bi izvukli putnike.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво