Novosti dana

U Davosu počinje Svetski ekonomski forum. U fokusu su geopolitika, ekonomska stabilnost i borba protiv nejednakosti. Očekuje se da će skupu, pored američkog predsednika Donalda Trampa prisustvovati lider Francuske Emanuel Makron i britanska premijerka Tereza Mej. Srbiju će na Forumu predstavljati predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.

Ministarstvo pravde objavilo je Radni tekst izmena Ustava Srbije. Sledi javna rasprava koja će trajati do 8.marta i izjašnjavanje Venecijanske komisije.

U Novom Sadu, u podne, na obali Dunava pored spomenika „Porodica",  održana je komemoracija civilnim žrtvama Novosadske racije koje su mađarski fašisti ubili 1942. godine. Od 21. do 23. januara ubijeno je i bačeno u Dunav najmanje hiljadu 300 Novosađana svih uzrasta - Srba, Jevreja i Roma.

Komora izvršitelja za sutra je zakazala javu prodaju Železničko-tehničke škole i Visokoe železničke škole po ceni od 340 miliona dinara. Zaposleni u tim sutanovama su protestovali  zahtevajući da se obustavi najavljena prodaja. U  međuvremenu, ministar Šarčević je rekao da je napravljena greška u papirima koja će biti ispravljena.

Urednik emisije - Nataša Raketić

Urednik vesti - Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи