Novinarenje

Ambasador Francuske u Ujedinjenim nacijama Fransoa Deletr izjavio je na sednici Saveta bezbednosti da se Sirija nalazi "na raskrsnici". Najgori scenario vodi rasparčavanju zemlje, dok najbolji vodi ka miru, smatra Deletr. Pariz je zatražio vanredno zasedanje Saveta bezbednosti nakon ulaska turske vojske u deo Sirije koji kontrolišu Kurdi.

Posle Senata, i Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je kratkoročnu meru finansiranja federalne vlade, čime je  okončana trodnevna finansijska blokada. Usvojene mere uključuju Program za zdravstvenu zaštitu dece, koji je produžen na još šest godina, ali ne i zaštitu za mlade imigrante, što je ranije bio osnovni zahtev Demokratske partije.

O globalnim tokovima, nedavno je u Beogradu govorio Ričard Has, predsednik američkog Saveta za spoljne odnose. Savet je jedna od najuticajnijih organizacija u svetu koja se bavi međunarodnim odnosima, a sam Has je iskusni diplomata koji je sarađivao sa četiri američka predsednika. Na predavanju u Beogradu predstavio je svoju novu knjigu „Svet u neredu".

Domaću dnevnu štampu prelistava Marina Stojadinović, urednica i voditeljka emisije Doživeti stotu.

Novinarenje priprema i vodi Nikola Denčić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво