Novosti dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom koji je istakao da Rusija zahteva adekvatnu istragu o ubistvu Olivera Ivanovića uz učešće nadležnih srpskih organa kao i međunarodnih orgnizacija u skladu sa Rezolucijom 1244 saveta bezbednosti.

Iako je za danas bilo najavljeno da će prištinske vlasti objaviti prve rezultate iz istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, iz kancelarije glavnog kosovskog tužioca Šućri Sulje je to negirano. Kako su  ranije najavili pojedini mediji, danas je trebalo da budu objavljeni rezultati analize snimaka sigurnosnih kamera sa mesta ubistva Olivera Ivanovića.

Premijerka Ana Brnabić, učestvuje na jednoj od vodećih evropskih inovativnih konferencija „Digital, Lajf, Dizajn" u Minhenu. Predstavljajući iskustva Srbije u oblasti digitalizacije premijerka je naglasila da su digitalizacija i obrazovanje su upravo ključni prioriteti Vlade Srbije. U zaključku izlaganja, premijerka je istakla da će Vlada raditi na povezivanju kreativnosti i kulture sa tehnologijom, digitalizacijom i inovacijama, jer su to naše razvojne šanse.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković završio je učešće na Australijan openu, pošto je u osmini finala poražen od Hjeon Čunga iz Južne Koreje sa 3:0, po setovima 7:6, 7:5, 7:6.

Urednik emisije: Nataša Raketić

Urednik vesti: Nebojša Nikolić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи