Noćni program - Među svetovima svet

Tema emisije „Među svetovima svet“ biće profesionalno i etičko ponašanje u psihoterapiji.

Gost emisije je dr Nikola Petrović, docent na Filozofskom fakultetu, koji je u svom doktoratu istraživao etička uverenja i postupke kliničkih psihologa u Srbiji. Kada se čovek odluči da krene po psihološku pomoć i/ili psihoterapiju, u većini slučajeva osoba nema pojma o osnovnim principima ponašanja koje terapijski odnos podrazumeva. A sa druge strane, osobe koje se bave pružanjem psihološke pomoći obično se vide i doživljavaju kao brižne, dobre, kojim je interes klijenta na prvom mestu. Da li je to uvek tako? Koji su sve načini da se prekorače profesionalne granice? Kako se štiti privatnost klijenta i poverljivost podataka? Kako nove tehnologije utiču na održavanje profesionih odnosa? I kako lični stavovi „pomagačke profesije" prema uzrastu, polu, religiji, nacionalnom poreklu i seksualnoj orijentaciji utiču na odnose sa osobama na terapiji, koučingu, savetovanju? Ovo su neka od pitanja na koja ćemo sa našim gostom potražiti odgovore.

U drugom satu se naši slušaoci mogu direktno uključiti da podele sa nama svoje lične priče i probleme, kao i utiske ili neka svoja iskustva vezana za temu iz prvog sata.

Autor emisije je Branka Kordić, klinički psiholog.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво