Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić boravi na Kosovu i Metohiji. Na početku posete obišao je manastir Banjska gde ga je dočekalo više od 2 hiljade građana. Predsednik Vučić je poručio Srbima da moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, uz dalju pomoć države, a Albancima da, bez obzira na različite interese, Srbija želi i učiniće sve da očuva mir i reši razmirice.

Predsednik kaže da je došao da razgovara sa građanima koji su uznemireni nakon zločinačkog ubistva Olivera Ivanovića i da želi da razgovara o bezbednosti i koji su to organi koji tu bezbednost treba da garantuju. Vučić je, osvrćući se na ubistvo Ivanovića, rekao da će Srbija, iako je bila spremna da učestvuje u istrazi, što albanska strana neće, razmenjivati informacije sa kosovskim institucijama, i da će sačekati konačne rezultate. "Videćemo hoće li istraga dovesti do počinilaca ovog gnusnog zločina. Ako se to ne desi mnoge stvari će biti jasne, kao što sam rekao prvog dana", podvukao je on. Predsednik Vučić je u Kosovskoj Mitrovici položio venac na mesto ubistva Olivera Ivanovića, a kasnije popodne će posetiti i Srbe južno od Ibra.

Kosovski tužilac Šućri Sulja, koji vodi istragu o ubistvu Olivera Ivanovića, najavio je da će u ponedeljak biti objavljeni prvi rezultati istrage, uključujući snimke sigurnosnih kamera, detalje o zapaljenom automobilu kao i forenzičke dokaze, javljaju kosovski mediji. Priština je preko Interpola prosledila Beogradu zahtev za saradnju i razmenu informacija, rekao je zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević.

Američki Senat nije u zakonskom roku usvojio rebalans budžeta koji bi omogućio finansiranje vlade do sredine narednog meseca. Protiv su glasali senatori iz Demokratske stranke, ali i četiri Republikanca. Bela kuća optužuje demokrate da su stranačku politiku stavili ispred nacionalnih interesa.

U Novostima dana razgovaramo sa Milkom Cvetković iz sela Gornji Stupanj, kod Aleksandrovca, koja korača ka 103. godini. Najstarija je stanovnica Župe i centralne Srbije. Blistavog uma i očuvane fizičke snage, vedra starica kaže da je tajna dugovečnosti u umerenosti. Baka Milka je i vatreni navijač Novaka Đokovića i prati sve njegove mečeve.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара