U središtu pažnje

Izgradnja zajedničke budućnosti u podeljenom svetu- moto je ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. Koliki je značaj političkih i ekonomskih poruka sa samita svetskih lidera i eksperata? Zašto je Davos važan za Srbiju?

Forum u Davosu, 48. po redu, održava se od 23. do 26. januara. Švajcarski planinski gradić postao je sinonim za mesto gde se odlučuje o svetskim dešavanjima, najuticajniji i najbogatiji govore o problemima pokušavajući da ih reše, ali i da zastupaju svoje interese.Ove godine na dnevnom redu naći će se brojni globalni izazovi- od migrantske krize, tehnološke revolucije, situacije u Siriji, buduće uloge Indije, klimatskih promena. Cilj Svetskog ekonomskog foruma je da se svetski lideri ponovo posvete poboljšanju stanja u svetu.

Uoči početka foruma govorimo o važnim političkim, ekonomskim i društvenim temama koje će biti u fokusu samita.

Gosti emisije su: dr Vladimir Krulj, specijalni ekonomski savetnik Vlade Srbije, Aleksandra Joksimović, direktorka Centra za spoljnu politiku i Goran Kovačević, potpredsednik UO Naleda.

Urednik emisije: Olivera Simić Milošević.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво