Novosti dana

U Beogradu boravi delegacija Evropske federacije novinara predvođena predsednikom Mogensom Bjeregardom. Danas su razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je istakao da je svestan neophodnosti poboljšanja atmosfere i stanja u kojima mediji rade, ali i da je potrebno poštovanje medijskih kodeksa. Naglasio je da u Srbiji svako ima pravo da piše i govori ono što hoće, ali da isto tako svi imaju pravo da na to odgovore. Predsednik EFJ je ocenio da je veoma važno da predsednik Vučić pruži podršku poboljšanju medijske situacije, kao i da pošalje signal svim državnim institucijama da u tome aktivno učestvuju.

Nastavlja se istraga o ubistvu Olivera Ivanovića. Zamenica šefa Misije Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Kolin Hajlend ponudila je Prištini podršku u istrazi i zatražila da istragu vode kosovske institucije. Pošto je Priština odbila da u istrazi sarađuje sa organima Srbije, Beograd ocenjuje da je cilj te odluke otežati  i sprečiti  otkrivanje motiva, počinilaca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića.

Svake godine u Srbiji od raka oboli oko 36 hiljada ljudi, a više od 20 hiljada umre. Od neke maligne bolesti dnevno u našoj zemlji oboli jedno dete. Zbog te poražavajuće statistike, Radio-televizija Srbije i Ministarstvo zdravlja pokreću jednogodišnju Nacionalnu kampanju "Rak je izlečiv".

Pravoslavni vernici obeležavaju veliki hrišćanski praznik Bogoljavljenje kao uspomenu na Hristovo krštenje na reci Jordan. Širom Srbije tradicionalno se pliva za Časni krst. Za Časni krst se pliva i u Rusiji, a jedan od učesnika bio je i predsednik Vladimir Putin.

Urednik emisije Nataša Raketić

Urednik vesti Nenad Selaković 
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво