Dramski program za decu - Dejan Aleksić: Frka oko brka, premijera

U svojoj drami Dejan Aleksić se kroz stih i preobražaj klasičnog obrasca bajke za decu probija do novih značenja koje priče za male i velike ljude mogu imati.

U njegovoj drami za decu vitez pronalazi srodnu dušu, duhovno „uklopivu" baš sa njim, preko preplitanja motiva borbe sa neprijateljskim kraljem koji ugrožava kralja i kraljevinu koje vitez štiti i zastupa. Kroz igru sa vitezom koji ima samo jedan brk i zbog toga pati, i princeze neprijateljske kraljevine koja krije lice jer takođe ima jedan brk, stižemo do poente i smisla svake bajke o pronalaženju srodne duše.

Ljubav koja se rađa na prvi pogled između viteza poljuljanog samopouzdanja i princeze koja takođe pati od nedostatka samouverenosti dobija svoje mesto kroz poljubac koji je znak te ljubavi, ali u isto vreme i ključ, razrešenje obostranog problema dvoje zaljubljenih zbog sopstvenog izgleda. Na jedan izuzetno originalan i duhovit način pisac akcentuje potrebu za ljubavlju i mirom umesto uobičajene borbe da se savlada neprijatelj koji ugrožava kraljevinu.  Ova neobično duhovita i emotivna dečja drama u stihu povremeno podseća na vedrinu Jovana Jovanovića Zmaja a povremeno i na blagorodni ironijski duh Duška Radovića.

U drami igraju Dubravko Jovanović, Vaja Dujović, Božidar Stošić, Boris Pingović, Radovan Miljanić, Miodrag Milovanov, Siniša Ubović, Tanja Mirčetić i Aleksandar Krstić.

Lektor je Nataša Šuljagić, muzički saradnik Dragan Mitrić, ton majstor Milan Filipović.
Reditelj drame je Miloš Jagodić a urednica serije Melina Pota Koljević.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво