Novosti dana

Porodica, prijatelji, građani, predstavnici državnog vrha i političkog i javnog života oprostili su se od Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" i jednog od najznačajnijih lidera Srba sa Kosova i Metohije. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana. Ivanović je ubijen pre dva dana, sa šest hitaca, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović još jednom je istakao zahtev Srbije međunarodnim institucijama na Kosmetu da se naši državni organi uključe u istragu ubistva Olivera Ivanovića. Naveo je da je Srbija na relevantnim internet stranicama objavila dokumenta kojima od Euleksa i UNMIK-a traži učešće u istrazi. On je rekao da je Beograd potpuno posvećen rešavanju tog slučaja i da će učiniti sve da počinioci budu pronađeni.

Ukrajinska Vrhovna Rada usvojila je zakon o reintegraciji Donbasa koji Rusiju označava kao "okupatora" i zvanično uvodi termin "ruska agresija". U zakonu se navodi da su samoproklamovane Narodne Republike Donjecka i Luganska "okupirane teritorije". Predsedniku se daju ovlašćenja da upotrebi oružanu silu bez odobrenja parlamenta za oslobađanje teritorija na istoku zemlje. U dokumentu se ne pominje Minski sporazum.

Egzit je proglašen za najbolji festival Evrope na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji. Pobedio je u konkurenciji 350 festivala iz više od 35 zemalja i sa više od milion glasova publike i stručnog žirija - najeminentnijih ljudi svetske muzičke industrije. Egzit je 2013. već osvojio nagradu za najbolji veliki evropski festival te godine, a 2007. je izglasan za najbolji festival u Evropi van Velike Britanije.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво